8

 

 

KRÖNIKA år 2010

Plantering av fisk önskasjön 22/5 Regnbåge från
Umlax

 

Plantering av fisk önskasjön 24/5 Regnbåge Och gullspångsöring från ovansjö
 
Premiärfiskedagen den 5 Juni 2010

.

.
Slöjdklubben:
Pia Liljendahl, Helena Granqvist,Vivianne Edlund tog hand om barnen och ungdomarna

Önskasjön visar igen att det döljer sig stora öringar i djupet.
Stefan Juntti drog upp en drömöring på hela
6 kg med en längd på 76 cm.

Grattis till topplacering i tävlingen "Största ädelfisken 2010"

 

Gäddfisketävlingen Önskegäddan är avgjord!


En dimmig morgon den 14 augusti, Nordsjöviken vid Önskasjön samlades 30 gäddfiskare för att tävla om att fånga den längsta gäddan. I år införde tävlingen Catch and Release, vilket innebär att all gädda returneras levande efter mätning. Efter genomgången så åkte 11 förväntansfulla lag under klarblå himmel ut på ett spegelblankt Önskasjön. Inte optimala förhållanden för gäddfiske, men skam den som ger sig, gäddfiske består mycket av tålamod och åter tålamod.
Dagen började lite trögt med några enstaka "smågäddor" (60-70 cm) för sedan lossna efter åskan som drog förbi på eftermiddagen och det var då som vinnargäddan på 108 cm togs upp.
Inga större missöden hände under dagen, förutom att i Team Älvsbyn förlorade Robert Nylén all sin lina efter ett kraftigt hugg. Trots full broms på rullen och full gas bakåt på motorn så försvann obönhörligt all lina. Vad det var får vi aldrig veta, men eftersom sjön innehåller mycket stor fisk så är jag inte förvånad.
Dock lovade Robert att återkomma nästa år med mycket kraftigare utrustning.
Efter ett besök av den lokala tidningen så var då dax att bedöma alla foton på gäddorna.

Vinnare av Önskegäddan 2010 gick till Team Hangover, Öre, med Mikael Edlund som fångstman med lagkamraterna Emil Esbjörnsson och André Åström, 108 cm, ingen vikt tagen, uppskattas dock till ca. 10 kg. GRATTIS!
Tvåa kom Team Edlund med en lätt besviken förste fiskare Izak Edlund, med en gädda på 90 cm. Han hade ledningen i ca. 3 timmar och en chans på sin tredje raka vinst och därmed få en inteckning och en miniatyr på vandringspriset. Nämnas ska dock att Izak fick upp 9 av de 24 gäddor som fångades under tävlingen, bara det är en bedrift. GRATTIS!
Trea kom Team Husum med en gädda på 79 cm. GRATTIS!
En sista notis måste göras angående lag Härskarna, Rundvik. De ökade sin fångststatistik med 200 % (4 gäddor) och ledningen måste tacka detta återkommande lag för sin positiva inställning som smittar av sig på övriga deltagare, inte allra minst mig, tack!

Ledningen tackar för sig och tackar alla deltagare och hoppas de återkommer nästa år och med en förhoppning att fler kommer att deltaga, nu när det införts C&R.
Väl mött nästa år, lördagen den 13 / 8 - 2011!
Skitfiske på er!!!
Urban Gullriksson...Gulliksson.

 
 
 
 
 
Tillbaka